Hyundai aan de virtual cockpit

Vier schermen

Hyundai cockpit interieur

Hyundai laat een belangrijk stukje nieuwe techniek zien. Of althans, een belangrijk onderdeel voor de bestuurder. Tegen deze cockpit kijken we als bestuurder namelijk binnenkort aan in een nieuwe Hyundai.

De Koreanen tonen de cockpit van de (nabije) toekomst. Visuele meters, knoppen op het stuur; Hyundai stuurt ze allemaal de laan uit en vervangt ze door moderne technieken. Het geheel dient volgens de Zuid-Koreanen strak en overzichtelijk zijn, wat voor een intuïtiever gebruik zou moeten zorgen. Het stuur wordt een bijzonder geheel met een breed hart en spaken waar twee touchscreens diverse functies aansturen. Denk daarbij aan de bediening van de multimedia, cruisecontrol óf de virtuele cockpit die zeer binnenkort ook zijn weg naar Hyundai’s gaat vinden. De fabrikant plaatst de snelheidsmeter centraal in het midden, 3D-effecten moeten voor minder afleiding zorgen.

In samenwerking met het Würzburg Institute for Traffic Science (WIVW) werden de prototypen van de nieuwe technieken in een echte auto gemonteerd om te zien hoe afleidend ze tijdens het rijden zouden werken. Hyundai bevindt zich naar eigen zeggen nog in de ontwikkelfase, maar geeft tegelijkertijd aan dat de technologieën eenvoudig in bestaande modellen kunnen worden geïmplementeerd. Binnenkort meer?

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.