Hummers mogen geen vrachtauto meer zijn

Hummer H2
Vanaf 2016 is het niet meer toegestaan om heel grote auto's als vrachtauto te registreren. Dat was nu nog mogelijk voor modellen als de Hummer H2 en de Dodge Ram.

Dat staat in het belastingplan 2015. Op dit moment is het nog mogelijk om auto's die meer dan 3.500 kg wegen als vrachtauto te registreren, waardoor je massa's belastingen voorkomt. Je betaalt immers geen bpm en de wegenbelasting is een paar honderd euro per jaar.

Voor bijvoorbeeld een Hummer H2, rijdend op lpg, met een toegestane maximum massa van
3.900 kg, zal echter een mrb-tarief van 872 euro per kwartaal exclusief provinciale opcenten van toepassing worden als je hem als personenauto registreert. De bpm kan zelfs oplopen tot een ton in euro's. Want de CO2-uitstoot van dit soort auto's is nogal riant, zullen we maar zeggen.

"Vanaf 2016 geldt echter dat voertuigen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg waarvan de lengte van de voor personenvervoer ingerichte ruimte groter is dan de niet voor personenvervoer ingerichte ruimte, voor zowel de bpm als voor de mrb onder de fiscale definitie van het begrip personenauto vallen", lezen we in het belastingplan. Oftwel de bagageruimte moet groter zijn dan het zitgedeelte, wil je er nog een vrachtauto van maken.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.