Hummer-productie stopt aan het einde van de week

Hummer H3-productie Schreveport
General Motors wacht nog steeds tot de overname van Hummer tot Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery officieel kan worden beklonken. Tot die tijd stopt de Hummer-productie.
Het Chinese Sichuan Tengzhong neemt Hummer over van General Motors. Voordat het zo ver is, moet de Chinese overheid nog zijn goedkeuring geven voor het inlijven van Hummer. Tot die tijd wordt de productie van Hummer gestopt. Dat betekent dat er vanaf het einde van de week geen H3's meer komen uit de Shreveport-fabriek. De Amerikaanse overheid legt voor de Hummer-overname verder geen strobreed in de weg. General Motors heeft met Tengzhong de afspraak dat er nog tot en met 2011 H3's in Shreveport worden gemaakt. Er ligt nog een optie voor productie in 2012. In 2011 moet ook een dieselversie in het programma komen. Ook de productie van de enorme H2, in Mishawaka, moet weer op gang komen als Tengzhong de leiding overneemt. De productie van dat model ligt al stil sinds december 2008. Vorig jaar is de H3-productie ook al eens stilgelegd. In oktober is die echter weer hervat omdat de voorraden bij de dealers uitgeput raakten. Daar is nu voorlopig geen sprake van. Nog 2.100 Hummers wachten op een eigenaar, terwijl er in de VS vorig vorige maand 325 exemplaren zijn verkocht.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.