Honda ZR-V: nu ook vanbinnen

Anders dan Civic

Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)
Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)

Honda brengt volgend jaar met de ZR-V een geheel nieuwe SUV op de Nederlandse markt die zich nestelt tussen de HR-V en de grotere CR-V. We weten al hoe die ZR-V er aan de buitenkant uitziet en nu kunnen we je ook het interieur laten zien.

Een volledig nieuwe auto die geen directe opvolger is van een bestaand model is altijd interessant. Dat is dan ook de reden dat we al meermaals uitgebreid hebben geschreven over de Honda ZR-V, een nieuwe SUV die vanaf volgend jaar een plekje krijgt tussen de HR-V en de CR-V. In de Verenigde Staten komt de ZR-V op de markt als HR-V en die Amerikaanse HR-V is - net als de Chinese ZR-V - al gepresenteerd. Het uiterlijk van de Honda ZR-V kent dan ook geen verrassingen meer, maar tot op heden was onbekend hoe de ZR-V vanbinnen wordt vormgegeven. Honda heeft nu het interieur vrijgegeven van de Amerikaanse HR-V en dus weten we nu ook hoe de werkplek van de ZR-V opdroogt.

Honda HR-V (Verenigde Staten, ZR-V)

Honda 'ZR-V'( HR-V 1.5, Verenigde Staten)

De nieuwe ZR-V deelt zijn platform met de nieuwe Honda Civic en komt in Europa alleen met een van dat model geleende hybride aandrijflijn op de markt. Het is vast geen verrassing dat de ZR-V ook in het interieur sterke overeenkomsten vertoont met de nieuwe Civic, al is de boel zeker niet volledig overgenomen. Hoewel de algehele vorm van de werkplek overeenkomt met die van de Civic en onder meer het stuurwiel en het knoppeneiland voor onder meer de klimaatregeling hetzelfde lijken, zien we verschillen in de ventilatieroosters. Daarnaast heeft de ZR-V een volledig eigen middentunnel. Kleine kanttekening hierbij: de foto van het interieur van de Amerikaanse HR-V is van de conventionele, dus niet-hybride 1.5. Dat is de enige krachtbron die in de VS leverbaar is. Het is niet ondenkbaar ZR-V met hybride aandrijflijn een andere middentunnel krijgt dan de getoonde niet-hybride variant.

Honda Civic e:HEV

Interieur Honda Civic e:HEV

De Honda ZR-V wordt zo'n 4,57 meter lang. Dat maakt hem zo'n 23 centimeter langer dan de HR-V waar hij in Europa een stapje boven komt te staan. De huidige CR-V is slechts enkele centimeters langer, maar er zit een splinternieuwe CR-V in het vat die met 10 centimeter groeit tot 4,7 meter. De ZR-V komt in 2023 op de Nederlandse markt. In datzelfde jaar introduceert Honda de nieuwe CR-V én een volledig elektrisch equivalent van de HR-V. Eind dit jaar beleeft de nieuwe Civic Type-R zijn debuut.

PRIVATE LEASE Honda HR-V

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum