Honda toont vernieuwde Avancier

Twee keer kijken

Honda Avancier
Honda AvancierHonda AvancierHonda AvancierHonda Avancier en UR-VHonda Avancier en UR-VHonda Avancier en UR-VHonda Avancier en UR-VHonda Avancier en UR-V

Net als veel andere merken verkoopt Honda ver buiten de Nederlands landsgrenzen modellen die hier totaal onbekend zijn. Eén daarvan is de Avancier, een cross-over die op het punt staat om licht te worden gemoderniseerd.

De Avancier is een cross-over die zijn oorsprong vindt in de Concept D, een studiemodel waarmee Honda in 2015 al een vrij productierijpe vooruitblik gaf op de komst van een dergelijke cross-over met relatief sterk aflopende daklijn. De 4,82 meter lange Avancier wordt gebouwd door de joint venture die Honda in China heeft met GAC. Opvallend genoeg wordt de auto ook door een tweede samenwerkingsverband van Honda gebouwd: Dongfeng-Honda. Die laatste versie heet voor het gemak UR-V en wijkt optisch slechts op detailniveau af van de Avancier (foto 8 en 9). In dit artikel staat de Avancier in de spotlight, want het is die auto die nu subtiel onder het mes gaat.

Honda Avancier en UR-V

Zeer ingrijpend lijken de optische aanpassingen niet te zijn. Honda geeft de Avancier een vernieuwde grille en een nieuwe bumper met nieuwe afwerking rond de mistlampen. De achterlichten zijn iets platter van vorm en hebben een afwijkende indeling. Op motorisch vlak hoeft de Chinese klant eveneens geen heftige wijzigingen te verwachten. Momenteel is de Avancier beschikbaar met een 1,5-liter turbomotor die 193 pk levert. Hoger op de lijst staat een geblazen 2.0, die het tot 272 pk schopt.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.