Honda NSX zet ronderecord in herfst van zijn leven [VIDEO]

Knallend afscheid

Honda Acura NSX record Long Beach

De tweede generatie Honda NSX staat op het punt autoland achter zich te laten, maar aan het eind van zijn carrière zet de hybride super-Honda nog even een ronderecord achter zijn naam.

Het is binnenkort over en uit voor de inmiddels zes jaar oude Honda NSX. Honda is inmiddels begonnen met het uitzwaaien van zijn hybride supersporter en heeft een speciale Type S-variant gepresenteerd om de auto een waardig afscheid te geven. Precies die NSX Type S helpt 'm in de herfst van zijn leven nog even aan een ronderecord op het Circuit van Long Beach in de Amerikaanse staat Californië. Het betreft een 3,2 kilometer lang stratencircuit, waarvan Honda's luxemerk Acura - dat de NSX in de Verenigde Staten verkoopt - niet geheel toevallig titelsponsor is.

Een Acura Type S met coureur Ricky Taylor achter het stuur heeft een ronde op het 11 bochten tellende Long Beach-circuit in 1:32:784 afgelegd. Bijna drie seconden rapper dan het vorige record dat in een reguliere NSX werd gereden. Daarmee mag Honda/Acura zijn NSX weer de snelste productieauto op het Amerikaans circuit noemen.

De bewuste recordronde:

Video

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.