Honda N-Box populairste kleintje van Japan

Keiveel

Honda N-Box

Honda doet in thuisland Japan goede zaken met een model dat in Nederland nooit is verkocht. We hebben het over de N-Box, een hoge stadsrakker die in 2021 de populairste kei-car van Japan was.

Liefhebbers van piepkleine maar dankzij hun hoekige koetsjes veelal opvallend praktische Japanse stadsauto's kennen ongetwijfeld de N-Box van Honda. De N-Box is niet de enige kei-car die Honda in zijn thuisland op de menukaart heeft staan. Het verkoopt er onder meer de N-WGN, de N-VAN, de N-One en nog heel even de S660. Toch is Honda ongetwijfeld het meest in zijn nopjes met de N-Box. De Honda N-Box is namelijk voor de zevende keer op rij de populairste kei-car van Japan.

Honda verkocht in 2021 namelijk 188.940 exemplaren van de N-Box. Dat zijn er natuurlijk een heleboel, maar voordat het coronavirus om zich heen begon te slaan waren dat er nog veel meer. In 2019 was de N-Box namelijk goed voor 253.500 verkochte exemplaren. De in 2011 gelanceerde eerste generatie N-Box eiste in zijn eerste volle verkoopjaar 2012 direct de tweede plek op in de verkoopstatistieken van de kei-cars. In 2013 bereikte het model voor het eerst de eerste plek, maar moest hem in 2014 afstaan. Sinds 2015 is de N-Box echter onafgebroken het populairste kleintje van Japan. Sinds 2011 heeft Honda er maar liefst 2.098.998 exemplaren van verkocht. In de verkoopcijfers van de N-Box is overigens ook de N-Box Slash opgenomen, een tussen 2014 en 2020 geleverde variant van de eerste generatie N-Box met - je bedenkt het niet - een oplopende raamlijn en een lager dak. De huidige tweede generatie N-Box werd in 2017 gepresenteerd en ging in eind 2020 onder het mes.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.