Honda biedt excuses aan en houdt S660 in productie

Afscheid nemen bestaat niet

Honda S660 facelift

De Honda S660 zou begin dit jaar met pensioen gaan, maar de minuscule tweezitter mag nog mee tot begin 2022. De reden voor het verlengen van de carrière van de S660 heeft met de populariteit van het wagentje te maken.

Begin 2020 voerde Honda een laatste piepkleine modeljaarupdate door op de S660. De S660 is een open tweezittertje met een lengte van 3,4 meter en een 658 cc kleine krachtbron die 64 pk levert. De kei-car werd in 2013 gepresenteerd en zou in maart dit jaar uit productie gaan, zo liet Honda begin 2020 weten. Er kwam destijds zo'n grote run op de laatste exemplaren van de S660, dat Honda heeft besloten de auto tot maart 2022 in productie te houden.

Honda biedt "[...] zijn oprechte excuses" aan voor "het ongemak voor klanten die de S660 niet konden kopen omdat de auto tijdens de onderhandelingsprocedure uitverkocht raakte." Dat is attent en slim. Honda zegt dat het de S660 nog in twee smaken gaat produceren: als α en als β (alfa en bèta). In totaal gaat het om 650 exemplaren. 600 daarvan kunnen bij de Japanse Honda-dealers besteld worden. 50 stuks worden middels een verloting toegewezen. Honda geeft aan voorrang te geven aan klanten die bij de vorige laatste reeks van de S660 achter het net visten.

De Honda S660, in feite de spiritueel opvolger van de Beat, heeft in Japan een vanafprijs van omgerekend zo'n €15.350. In thuisland Japan moet de auto het opnemen tegen de actuele Daihatsu Copen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.