Honda Civic Type R nu ook snelste op Estoril

Vierde record in Type R Challenge 2018

Honda Civic Type R Estoril
Honda is met de Civic Type R op recordjacht en de records worden in recordtempo gebroken. De heetgebakerde Japanner mag zich nu ook de snelste voorwielaangedreven productieauto op het Portugese Estoril noemen.

De Civic Type R wist een ronde op het in Portugal gelegen Estoril-circuit in 2 minuten en 1,84 seconden af te leggen. Dat betekent dat de Civic Type R, dankzij de stuurmanskunsten van WTCC-coureur Tiago Monteiro, ook de snelste voorwielaangedreven productieauto op dat 4,2 kilometer lange circuit is.

Eerder dit jaar kondigde Honda de start aan van de Type R Challenge 2018, een circuittour met als doel het verbreken van zo veel mogelijk ronderecords. De huidige Civic Type R kroonde zich vervolgens tot snelste voorwielaandrijver op Spa Francorchamps én Magny-Cours en kort geleden heeft de Honda zich gekroond tot de snelste voorwielaandrijver op het in het Verenigd Koninkrijk gelegen GP-circuit Silverstone.

Ter herinnering: de Civic Type-R beschikt over een 320 pk en 400 Nm sterke geblazen 2,0-liter VTEC-viercilinder. De voorwielaandrijver is daarmee in staat om in 5,7 tellen naar 100 km/h te sprinten. Zijn topsnelheid ligt op 272 km/h.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.