Honda Civic sedan in Europese trim

Vierdeurs laat ruige looks liggen

Honda Civic sedan in Europese trim
De heftige Type-R is niet het enige Civic-nieuws dat Honda op de beursvloer van Parijs parkeert. Ook de Europese versie van de sedan maakt er z'n debuut.

Het nieuws zit hem hier echt in dat 'Europese', want in onder meer de Verenigde Staten is deze Civic al een tijdje onderdeel van het straatbeeld. De optische verschillen tussen de sedan en de hatchback zijn vrij beperkt. Beide auto's hebben een behoorlijk plat liggende achterrruit, wat in combinatie met de korte sedanklep van de vierdeurs zorgt voor twee liftback-achtige koetsen. Toch is de overhang van de nieuweling aanzienlijk groter dan bij z'n hatchback-broer.

Wat ook opvalt, is dat hij een deel van het heftige spoilerwerk van z'n broertje mist. De voorbumper is aanzienlijk minder agressief gelijnd en de 'gaten' in de achterbumper zijn niet half zo groot als de exemplaren op de eerder gepresenteerde 'Sport'-hatchback. De verwachting is dat ook de vijfdeurs Civic in standaard-trim deze bumpers krijgt, al hebben we die auto nog niet voorbij zien komen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.