Honda Civic Concept: voorproefje!

Honda Civic Concept
Honda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic ConceptHonda Civic Concept
Honda heeft in New York het doek verwijderd van de Civic Concept. De tiende generatie gaat een grotere rol spelen!

De Civic Concept debuteert in de vorm van een coupé, één van de momenteel slechts twee verschijningsvormen van de Civic in de Verenigde Staten. Een vijfdeurshatchback en een stationwagon zijn de Amerikaanse markt al zo'n tien jaar vreemd.

Met de nieuwe (tiende) generatie van de Civic, die deze herfst al wordt gepresenteerd in productievorm - keert de vijfdeurshatchback terug en ook de Type-R zal z'n weg - voor het eerst - naar de Verenigde Staten vinden. Uiteraard komt er ook weer een sedan.

Honda benadrukt dat de tiende generatie Civic weer 'leuk', 'sportief' en 'fun to drive' moet worden. "De nieuwe Civic wordt veruit de meest dynamische en geavanceerde die we ooit hebben gehad", aldus John Mendel, vicepresident van Honda in de Verenigde Staten.

De lager gepositioneerde modellen krijgen nieuwe V-TEC-motoren en de sportievere modellen - waaronder dus de Type-R - krijgen de beschikking over de V-TEC Turbo-blokken. De wielbasis zal toenemen en alle modellen zullen een maatje groeien ten opzichte van de huidige. De designtaal van deze Civic Concept gaan we later ook bij andere Honda's terugzien.

Is deze Civic alleen relevant voor de Amerikaanse markt? Absoluut niet. De vijfdeurshatchback zal - zoals we vanochtend al schreven - inderdaad in Swindon (Verenigd Koninkrijk) geproduceerd worden voor meerdere markten. De Civic wordt meer en meer een wereldauto, en hier zien we hem dus voor het eerst!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.