Honda breidt prijslijst Civic uit

Diesel én automaat

Honda Civic 1.6 i-DTEC
In februari maakte Honda bekend dat het de Civic Diesel op termijn ook met een automaat zou uitrusten. AutoWeek weet als eerste wat de vijfdeurs Civic met zelfontbrander én automaat moet opbrengen.

Het is voor het eerst dat de Honda Civic leverbaar is met de combinatie dieselmotor en automatische transmissie. In dit geval wordt de 120 pk en 300 Nm sterke 1.6 i-DTEC gekoppeld aan een negentrapsautomaat. Het gemiddeld verbruik moet op 4,1l/100 km liggen, de smaak met handbak verbruikt 3,5 l/100 km. Zowel de vier- als vijfdeurs Civic zijn in deze combinatie leverbaar, al plakt Honda vooralsnog alleen een prijskaartje op de vijfdeursversie.

Honda vraagt voor de Civic 1.6 i-DTEC als Elegance minimaal € 36.890. Voor de Executive moet je € 39.300 neertellen, terwijl de Premium een prijskaartje heeft van € 40.330. De goedkopere S- en Comfort-uitvoeringen zijn dus niet beschikbaar voor de dieselversie met automaat, wel voor de handgeschakelde versies.

PRIVATE LEASE Honda Civic

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.