Hier werden in 2020 de meeste auto's vernield

Daling van 5,4 procent

Schade ongeluk melden briefje foutje

Het aantal autovernielingen is vorig jaar gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Nog zeker 32.515 keer was het helaas wel raak. Vooral in Den Helder en Zuid-Holland is het oppassen geblazen.

In 2020 werden gelukkig 1.855 minder autovernielingen geregistreerd bij de politie dan in 2019. Een afname van 5,4 procent. Dat becijfert Independer. Uit de analyse blijkt dat in Zuid-Holland - met 4,8 vernielingen per duizend auto’s - het meeste vandalisme plaatsvindt. In totaal ging het om 7.760 vernielingen, honderd minder dan het jaar daarvoor in deze provincie. In 2019 stond Noord-Holland nog bovenaan de lijst, dat nu met 4,7 vernielingen per duizend auto’s op de tweede plek terechtkomt. Hierna volgt Limburg met 4 vernielingen per duizend auto’s.

Per gemeente bekeken, worden er in Den Helder - met 9,2 vernielingen per duizend auto’s - de meeste auto’s worden beschadigd. Hierna volgen Zandvoort (8,2), Rotterdam (7,9), Arnhem (7,6) en Heerenveen (7,6). In Rotterdam en Heerenveen was een stijging te zien ten opzichte van 2019, in Den Helder en Arnhem juist een daling. Onderaan de lijst staan de Nederlandse Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog. Ook in Rozendaal, Renswoude en Baarle-Nassau komt relatief weinig autovandalisme voor.

Het minste autovandalisme komt voor in de provincie Flevoland (2,0), gevolgd door Overijssel (2,7) en Drenthe (2,7). Het gemiddelde van heel Nederland ligt op 3,7 vernielingen per duizend auto’s.

Kijk hieronder hoe het in jouw gemeente was:

Bron: Independer

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.