Hennessey Performance bouwt 10.000ste auto

Speciale Mustang als paradepaard

Ford Mustang Hennessey Heritage Mustang
Ford Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage MustangFord Mustang Hennessey Heritage Mustang
De Amerikaanse pk-fanaten van Hennessey Performance vieren feest. De karaktervolle tuner viert dat met een speciale, ruim 800 pk sterke Ford Mustang.

Hennessey Performance kennen we niet alleen van de bijna buitenaardse snelheidsduivels als de Venom en Venom F5, maar tevens van de vele krachtkuurtjes die het over diverse, veelal Amerikaanse auto's uitstort. Het in 1991 opgerichte bedrijf heeft nu zijn 10.000ste auto gebouwd en viert dat met de Mustang Hennessey Heritage Edition.

De speciale editie is een knipoog naar de Ford GT Heritage Edition. Hennessey Performance heeft een eigen versie van de Mustang als basis gebruikt. De Hennessey Mustang heeft een supercharged 5.0 V8 in de neus die maar liefst 808 pk en 920 Nm sterk is. Met dit blok sprint de speciale 'Stang in 3,3 tellen naar een snelheid van 96 km/h (60 mph). De topsnelheid moet op 322 km/h liggen. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak of met een tientrapsautomaat.

De Hennessey Heritage Mustang is alleen leverbaar in de kleur Race Red in combinatie met witte striping. Elk exemplaar krijgt een plakkaat op het dasboard waarop het serienummer van de auto staat, dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat Hennessey Performance slechts 19 exemplaren gaat bouwen.

Nog een curieus feestelijk feitje van Hennessey Performance: het gemiddeld vermogen per auto ligt op 650 pk en het bedrijf zegt in totaal 6,5 miljoen pk te hebben verkocht.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.