Hennessey geeft Ferrari 458 twee turbo's

Ferrari 458 Twin Turbo hennessey
Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo Hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey Ferrari 458 Twin Turbo hennessey
Hennessey heeft een aardige naam in de tuningwereld opgebouwd. De Amerikanen pompen maar al te graag muscle cars op tot ver boven de 1.000 pk. Ook een raspaardje als de Ferrari 458 Italia ontkomt niet aan een stevige behandeling.

Hennessey handelt volgens een vrij simpel project. Neem een van zichzelf al snelle auto, leg hem iets dichter bij het asfalt, schroef her en der wat verstevigingsbalken en vul de overgebleven ruimte onder de motorkap met turbo's of superchargers. We hebben al tal van onbehouwen SRT's Viper, Chevrolets Corvette en Camaro's voorbij zien denderen.

Ook een exoot als de Ferrari 458 Italia blijkt niet veilig voor de pk-handen van John Hennessey. De Italiaan komt niet boven de 1.000 pk grens, maar dat wil niet zeggen dat het apparaat niet volgespoten is met anabolen. De Ferrari krijgt twee turbo's op z'n achtcilinder gemonteerd, waardoor het vermogen stijgt van 570 tot 738 pk. Z'n maximale koppel, beschikbaar bij 5.600 tpm, komt uit op 721 Nm.

De vermogensupgrade zorgt er voor dat de Spyder een sprintje naar de 100 km/h in 2,8 seconden voltooit. De reguliere versie doet er 0,6 seconden langer over. Om het geheel nog enigszins onder controle te houden, heeft Hennesey de Ferrari voorzien van een verstelbaar onderstel van KW en speciaal Michelin-rubber om de wielen. Andere olie- en luchtfilters moeten de Italiaan van extra levenssappen voorzien.

Optioneel zijn koolstofvezel details voor zowel het in- als exterieur beschikbaar. Wie z'n Ferrari door John Hennessey laat injecteren met extra pk's krijgt een jaar garantie. Wat het Amerikaanse geintje moet kosten, is nog niet bekend.

Het beest in actie zien en horen? Bekijk onderstaande video:

Video

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.