Heeft deze BMW '8-serie' een middenmotor?

Mysterieuze creatie

BMW 8-serie middenmotor spionage
BMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW 8-serie middenmotor spionageBMW Vision M NextBMW Vision M NextBMW Vision M NextBMW Vision M Next

Op en rond de Nürburgring is een BMW 8-serie opgedoken waar iets bijzonders mee aan de hand lijkt te zijn. De auto in kwestie wekt de suggestie dat de motor niet op de plek ligt waar je 'm zou verwachten.

Meestal is op spionagefoto's na een klein beetje studeren wel helder welke auto er voor de lens is opgedoken. Dat geldt bij deze BMW niet. Eerlijk is eerlijk; deze 8-serie zorgt voor de nodige verwarring. Het lijkt op het eerste gezicht te gaan om een 'reguliere' M8 of een M850i, maar er gebeurt achter de B-stijl iets opmerkelijks. Daar zien we namelijk zwarte panelen op de plek waar we normaal de tweede zijruiten zouden aantreffen. In die panelen zitten luchtsleuven. Er lijkt dus iets aan koeling nodig te zijn op die plek. Ook de achterruit is anders dan normaal, want daarin zijn een soort lamellen te zien.

Koelopeningen op die plaatsen duiden over het algemeen op een middenmotor. De rest van de auto oogt, mede dankzij de enorme remschijven en de vier uitlaten, ook zo sportief als een 8-serie maar zijn kan. Dan rijst dus direct de vraag: gaat het hier om een slimme camouflagetruc om ons op het verkeerde been te zetten en is het gewoon een aangepaste M8, of voert BMW hier werkelijk iets heel speciaals in z'n schild? Het korte antwoord daarop is: we durven het niet precies te zeggen.

BMW Vision M Next

BMW Vision M Next

Als het werkelijk gaat om een BMW met middenmotor, dan is eigenlijk de enige optie dat het hier gaat om een zogenoemde 'mule'. Een auto die onderhuids stiekem heel anders in elkaar steekt en waarbij de koets niets anders dan vermomming is. In dat geval hebben we mogelijk tóch te maken met een prototype van een auto die het voorbeeld van de Vision M Next volgt. Dat was een 600 pk sterke concept met op beide assen een elektromotor, die bovenop de elektrokracht nog vermogen haalde uit een op benzine lopende viercilinder middenmotor. Dat zou echter ook weer een beetje een gek verhaal zijn, aangezien BMW daar naar verluidt een streep doorheen heeft gezet. Misschien dus toch niet. Spannend!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum