Grote terugroepactie door Lamborghini

Brandstoftoevoer kan uitvallen

Lamborghini Aventador S Roadster
Lamborghini Aventador S RoadsterLamborghini Aventador S RoadsterLamborghini Aventador S RoadsterLamborghini Aventador S RoadsterLamborghini Aventador S RoadsterLamborghini Aventador S
Maak jij je dagelijkse kilometers in een Lamborghini Veneno of Centenario? Dan moet je een keer extra naar de garage. Ook eigenaren van een Aventador kunnen een oproep krijgen.

Lamborghini roept in totaal 6.893 auto's wereldwijd terug naar de garage vanwege een technisch probleem met de motor. Het probleem heeft te maken met de brandstoftoevoer, waardoor de motor kan uitvallen. Er zijn geen ongevallen bekend als gevolg van het mankement.

Het gaat om de twaalcilindermodellen, dus voornamelijk om de Aventador, van de bouwjaren 2012 tot 2018. Ook de hyperzeldzame en aan de Aventador gelieerde Veneno en Centenario moeten terug naar de dealer. De eigenaars worden op de hoogte gebracht van de terugroepactie en de update van de software duurt een uur. Het is nog niet duidelijk of ook in Nederland auto's worden teruggeroepen.

Lamborghini verkocht vorig jaar 3.815 auto's en zette daarmee voor de tweede maal op rij een verkooprecord neer. Overigens zijn 'slechts' 1.173 van de in 2018 verkochte auto's een Aventador, het overgrote deel van de verkopen komt voor rekening van de kleinere en iets minder dure Huracán. Lamborghini is met deze afzet goed voor een omzet van 1 miljard euro.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.