Grote drukte door '14 juli'

Vakantieweekend begint al vandaag

Tankstation Frankrijk
Files door vakantiedrukte ontstaan meestal rond en in het weekend. Vandaag is daarop een uitzondering: dankzij de nationale Franse feestdag morgen verwacht de ANWB veel files in het populaire vakantieland.

'Quatorze juillet' – morgen dus- zorgt met name voor files tussen Lyon en Orange en bij Montpellier, Narbonne, Orléans, Tours en Bordeaux. Ook het traject tussen Vierzon en Beziers, bij Clermont-Ferrand, is volgens de ANWB een knelpunt. Net als op zaterdag vindt de grootste drukte gedurende kantooruren plaats.

De extra drukke donderdag betekent een lang weekend vol vakantiefiles, want op vrijdag, zaterdag en zondag blijft het druk. In Noord-Nederland begint dit weekend de zomervakantie, reden voor veel mensen om direct in de auto naar het zuiden te springen. Toch is er nog geen sprake van een zwarte zaterdag, die weinig eervolle titel gaat naar zaterdag 30 juli.

Frankrijk is niet het enige land dat dit weekend te maken krijgt met files, want ook in Duitsland wordt oponthoud verwacht. Houd de verkeersinformatie goed in de gaten!

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.