Gloednieuwe Donkervoort F22 nu al uitverkocht

Voltreffer

Donkervoort F22
Donkervoort F22Donkervoort F22Donkervoort F22Donkervoort F22Donkervoort F22

Donkervoort sluit 2022 af met een heel positieve noot: de nog geen twee weken geleden onthulde F22 is al uitverkocht.

Het Nederlandse Donkervoort lanceerde eerder deze maand de bijzondere F22, een gloednieuwe extreme tweezitter met Twin Targa-dak. Hoewel de basisvorm doet denken aan de andere modellen van Donkervoort, oogt de F22 duidelijk een generatie nieuwer. De Donkervoort F22 haalt alleen wel traditiegetrouw zijn bloedstollende prestaties uit een vijfcilinder van Audi, die in dit geval is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak om het gewicht te drukken.

Donkervoort besteedde maar liefst vijf jaar aan de ontwikkeling van de F22. Dat blijkt de moeite waard. Het bedrijf meldt trots dat dhet model al is uitverkocht. Nou moet gezegd worden dat de oplage van 75 stuks niet heel groot was, maar toch is het een knappe prestatie dat de minstens €240.000 kostende F22 al in zo'n korte tijd is uitverkocht. Houdt het hiermee op voor de F22? Nee hoor, volgens Donkervoort toont de F22 welke weg het merk inslaat. Verwacht dus meer modellen in deze geest.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.