Ginetta brengt G60 als vlaggenschip

Ginetta G60
Ginetta is een kleine Engelse sportwagenfabrikant die lichtgewicht sportauto's bouwt. Het merk kocht vorig jaar een andere kleine sportautofabrikant op, Farbio. Diens GTS vormt de basis voor Ginetta's nieuwe vlaggenschip, de G60.

Hoewel de Farbio GTS met z'n bijna 1.500 kilo al niet echt een zwaargewicht was, kon er volgens Ginetta nog wel wat overtollig vet weg. Het buizenframe werd volledig herzien, en overbodige componenten werden verwijderd. Dat betekent geen stuurbekrachtiging, geen elektronische rijhulpsystemen, en airco is natuurlijk helemaal uit den boze. Het resultaat: een pure rijdersauto die 1.100 kg in de schaal legt.
Bedenk daarbij dat de ongeblazen 3,7-liter V6 afkomstig uit de Ford Mustang, goed is voor 314 pk en je snapt dat dit een serieus snel apparaat is. Het sprintje naar de 100 gaat in minder dan 4 seconden en de topsnelheid ligt volgens Ginetta "boven de 265 kilometer per uur". De kracht gaat via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen, een limited slip differentieel is standaard. Het vlaggenschip blijft wel exclusief, er worden er maar 50 van gebouwd. Als prijs geeft Ginetta 68.000 Pond op, maar als je hem naar Nederland zou willen halen ben je dankzij ons belastingsysteem nog wel wat meer kwijt.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.