'Gespannen sfeer bij Mercedes F1 door vertrek topman'

Gerommel achter de schermen?

Lewis Hamilton Mercedes F1 Imola (ANP)

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een jaar achter de rug om snel te vergeten, maar wellicht was na Abu Dhabi de gifbeker nog niet helemaal leeg. Helmut Marko, topman van rivaal Red Bull, stelt dat het vertrek van James Vowles bij Mercedes F1 een wissel heeft getrokken op het team.

Terwijl Mercedes-AMG F1 druk bezig was met de voorbereidingen voor het nieuwe Formule 1-seizoen, kreeg het eerder deze maand een bittere pil te verwerken. James Vowles, al jarenlang de hoofdstrateeg en één van de topmannen van het team, vertrekt naar Williams. Daar wordt hij teambaas, omdat Jost Capito zijn werk bij de Britse renstal neer heeft gelegd. Dr. Helmut Marko, die weliswaar niet vies is van een beetje moddergooien naar de concurrentie, is niet bang dat Williams daarmee een soort B-team van Mercedes wordt. Integendeel; volgens hem is de wissel van Vowles slecht nieuws voor Mercedes.

Niet alleen omdat het met Vowles een talent verliest, maar omdat er volgens Marko meer is gebeurd. "Vowles is uit zichzelf weggegaan en neemt zelfs goede technici met zich mee. Volgens mijn bronnen zorgt dat voor een gespannen sfeer binnen Mercedes", zo verklaart de Oostenrijker tegenover Sport1. Uiteraard hoopt Red Bull daarvan te kunnen profiteren op jacht naar de tweede constructeurstitel op rij. Toch laat ook Marko zich niet verleiden tot al te veel hoop op een verzwakt Mercedes in 2023. "We zullen het zien, maar ik denk nog steeds dat Mercedes straks onze grootste tegenstander is bij het verdedigen van onze titel."

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.