Gesnapt: Jaguar XE 'SVR'

550 pk én AWD

Spyshots Jaguar XE SVR
Spyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVRSpyshots Jaguar XE SVR
Jaguar lijkt zijn XE een SVR-behandeling te willen geven. Onze spionagefotograaf liep dit ingepakte testexemplaar tegen het lijf.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed sloeg Jaguar de ketenen van de XE SV Project 8, met 600 pk de krachtigste straatauto die het merk ooit op de weg zette. Die tot 300 stuks gelimiteerde versie draagt een prijskaartje van zo'n anderhalve euroton en zal daarmee voorbehouden blijven aan een zeer selecte groep kopers. De Engelsen werken aan een versie waar dat in iets mindere mate voor geldt: de XE SVR.

Al in oktober 2014 berichtten we over de afweging die Jaguar op dat moment maakte om de XE te voorzien van de 550 pk sterke versie van de 5,0-liter grote V8 die onder andere in de F-Type dienstdoet als kloppend hart. De foto's die onze spionagefotograaf ons toezond, lijken te wijzen op een daadwerkelijke komst van een XE met die krachtbron. Mocht de van vierwielaandrijving voorziene auto daadwerkelijk op de markt verschijnen, dan plakt Jaguar zijn SVR-label op de sportversie. De gespierde XF zal auto's als de BMW M3 en de Mercedes-AMG C 63 tegenover zicht vinden, al zijn dat beide modellen die het met minder pk's moeten stellen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum