Genesis niet voor 2019 in Europa

Koreanen wachten op juiste motoren

Genesis niet voor 2019 in Europa
Eind vorig jaar werd Hyundai's Genesis omgetoverd tot een losstaand luxemerk. Vandaag komen we te weten dat we in Europa pas omstreeks 2020 in een weelderige Koreaan met Genesis-embleem kunnen stappen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken eeft met Thomas Schmid, COO van Hyundai Europe. Volgens Schmid is het lanceren van een premiummerk in Europa "een uitdaging". Daarbij zou die uitdaging nog groter zijn geworden "[...] als je niet de juiste producten voor de Europese markt hebt."

Volgens Schmid ligt het grootste probleem bij de aandrijflijnen, die niet voor de Europese markt geschikt zouden zijn. Aanvankelijk zal Genesis alleen op de Noord-Amerikaanse, Chinese, Zuid-Koreaanse markt en in bepaalde landen in het Midden-Oosten op de markt verschijnen. Hyundai Nederland wist ons eerder al te vertellen dat het nog zeker een paar jaar zou duren voordat Genesis in Nederland op de weg komt.

De eerste volledige Genesis die we te zien kregen, was de tot G90 omgedoopte nieuwe Hyundai Equus. Eerder dit jaar werd de New York Concept getoond, een voorproef op een tegenhanger van de BMW's 3-serie van deze wereld. Inmiddels is ook de G80 gepresenteerd, de naar Genesis verhuisde variant van de auto die voorheen Hyundai Genesis werd genoemd. Rond 2020 wil het merk 6 verschillende modellen op de prijslijst hebben staan. Verwacht een grote rol voor plug-inhybriden.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.