Gelekt: Hyundai Kona!

Nieuwe cross-over houdt het niet droog

Gelekt: Hyundai Kona
De weg naar de onthulling van de Kona is voor Hyundai geen eenvoudige geweest. Vandaag doet website Hyundai-blog een duit in het zakje door foto's van de nieuwe cross-over te plaatsen.

De onthulling van de Hyundai Kona staat pas voor morgen gepland, maar dankzij eerdere spionagefoto's is het uiterlijk van de nieuwe Koreaanse cross-over eigenlijk al geen verrassing meer. Vandaag wordt de spanning voor een groot deel weggenomen door website Hyundai-blog, dat een reeks officiële foto's van de Kona voortijdig publiceerde. Voor het eerst is ook het interieur van de nieuweling in beeld verschenen.

Alle voorgaande foto's gaven al weg dat Hyundai met de Kona een nieuw pad bewandelt. De cross-over, een rivaal voor auto's als de Peugeot 2008 en de Renault Captur, heeft een eigenwijs front met zogeten twin-koplampunits. Ook op grote broer Santa Fe lijken deze units terug te keren. De hoogpotige Hyundai is rondom voorzien van kunststof, materiaal dat van de wielkasten doorloopt in de bumpers.

De Kona is vernoemd naar een district op Hawaii en deelt zijn technische basis naar verwachting met de i20. De Kona is niet de enige nieuwkomer uit Korea. Ook zustermerk Kia lanceert op termijn een compacte cross-over: de Stonic.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 529
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum