Gelekt: Audi A1

Net even anders

Gelekt: Audi A1
Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1Gelekt: Audi A1
De Q8 verscheen voor zijn officiële onthulling op internet en ook de Audi die aan de andere kant van het spectrum opereert, lijkt wat ongeduldig. Dankzij het Belgische Autotijd.be kunnen we je de A1 nu al laten zien.

De onthulling van de hagelnieuwe A1 staat pas voor later gepland, maar dat weerhoudt de tweede generatie van Audi's kleinste model er niet van zich nu al te laten zien.

Vorig jaar kwamen Volkswagen en Seat met nieuwe generaties van de Polo en Ibiza op de proppen en dat maakte de A1 met introductiejaar 2010 tot de oudste van het stel. Ook de nieuwe A1 maakt nu kennis met de MQB-basis en dat betekent dat de auto in elk opzicht groeit.

Eerder werd al duidelijk dat Audi ook voor de tweede generatie A1 het pad der evolutie bewandelt. Daarnaast maakt het derde zijruitje plaats voor een C-stijl vergelijkbaar met het exemplaar van de Q2. De achterlichten zijn enigszins in omvang toegenomen en hebben een bijna BMW-achtige L-vorm gekregen. Aan de voorzijde vinden we een opvallende 'brievenbus' tussen de motorkap en de grille.

In het interieur zien we Audi's Virtual Cockpit en het lijkt erop dat de boel wat kleurtjes betreft behoorlijk aan is te kleden.

De driedeursversie keert overigens niet meer terug, een trend die we de laatste tijd vaker in autoland zien. Broertjes Polo en Ibiza zijn net als de Renault Clio en Peugeot 208 niet meer met drie portieren verkrijgbaar.

Op de motorenlijst verwachten we, zoals te doen gebruikelijk, een aardige selectie TSI- en TDI-motoren. Op benzinevlak is een 1.0 TSI de basismotor, boven aan de ladder komt weer een krachtige S1-versie te staan. Het zal niet lang meer duren alvorens we de nieuwe A1 krijgen te zien.

PRIVATE LEASE Audi A1

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (136) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum