‘Geheel elektrische Kia Picanto onderweg’

Zoektocht

Kia Picanto 1.0 T-GDI

Er hangen donkere wolken boven het A-segment. Fabrikant na fabrikant zegt de komende tijd weinig te willen investeren in de kleine stadsautootjes. Geruchten over een nieuwe Kia Picanto gaan al even rond, maar krijgen nu een nieuwe zet in de rug.

Emilio Herrera, hoofd van Kia’s vestiging in Europa, zegt tegen Automotive News Europe dat het merk druk in de weer is met een elektrische versie van de Picanto. Dit bevestigde de topman op de vraag of Kia ook met een kleine elektrische stadsauto komt, zoals Renault dat zal doen met de Kwid. Deze belooft minder dan € 10.000 te gaan kosten. Herrera noemt dat een gedurfd project, maar vindt het niet erg realistisch. “We weten dat het moeilijk is, omdat we op zoek zijn naar een volledig elektrische versie van de Picanto.” Voor een prijs van minder dan € 10.000 ziet de topman dat echter niet gebeuren.

Afgelopen herfst kon David LaBrosse, Head of Product Planning bij Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC), de komst van volledig elektrische Picanto nog niet bevestigen. “Door de CO2-deal van 95 gram per 2020 moet er worden gekeken naar een zuiniger Picanto. Dat betekent dat we ermee moet stoppen of dat er een volledig elektrische variant volgt.” Hij deelde destijds alleen dat een elektrische aandrijflijn ook onherroepelijk betekent dat de Picanto (sterk) in prijs zal stijgen. “Dat zal een groot effect hebben op de populariteit van de auto.” Het merk heeft volgens LaBrosse echter nog geen haast, aangezien de huidige Picanto pas twee jaar oud is.

PRIVATE LEASE Kia Picanto

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 267
 
DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Leaseplan
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicLine 4-zits (5D/5H)
€ 344
 
Alphabet
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicPlusLine 4-zits (5D/5H)
€ 349
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (78) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.