Gefacelifte Cupra Leon krijgt geheel nieuwe neus

Ook Born en Formentor onder het mes

Cupra Leon facelift

Cupra zit bepaald niet stil. Het merk liet onlangs weten nog voor 2025 drie splinternieuwe modellen op de markt te brengen, maar er is meer. Zo krijgen de Cupra Leon en Cupra Leon Sportstourer binnen enkele jaren een facelift waarmee de Cupra-varianten meer afstand nemen van hun Seat-broertjes.

Cupra trok in een vloeiende beweging het doek van drie splinternieuwe modellen: de Tavascan, Terramar en UrbanRebel. Daarnaast blikt Cupra vooruit op uiterlijk bijgewerkte versies van de Born, Leon en Formentor. Cupra geeft alvast een glimp van wat je van de gefacelifte huidige Cupra-modellen kunt verwachten.

Cupra Formentor

Cupra Formentor (links) en Leon (rechts)

De nog vrij recente Formentor krijgt op termijn de nieuwe lichtsignatuur van Cupra aangemeten, de uit drie driehoekjes bestaande led-indeling die we ook op de nieuwe Tavascan en Terramar zagen. Ook de Cupra Leon krijgt kijkers met deze lichtsignatuur. De Leon krijgt daarnaast een vrijwel geheel nieuw front, met heftiger bumperwerk en een visueel dichte snuit die Cupra ook naar de Formentor brengt. De Leon neemt daarmee meer afstand tot het gelijknamige model dat Seat op de menukaart heeft staan. Helaas hebben we geen fatsoenlijk beeld van de vernieuwde Cupra Born, maar ook die elektrische auto krijgt op termijn het nieuwe Cupra-gezicht, al moet je het designverschil waarschijnlijk vooral in de invulling van de lichtunits zoeken.

Cupra heeft nog geen indicatie gegeven van wanneer we de gewijzigde Leon, Born en Formentor kunnen verwachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum