Geen verrassing: Mini JCW GP ook als Coupé

Mini Coupe JCW GP
Mini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GPMini Coupe JCW GP
Dat zat er natuurlijk wel in, nadat we eerder al beelden zagen van de Mini John Cooper Works GP was het wachten op de Coupé. Daarvan zie je hier de eerste beelden, de gecamoufleerde achterzijde met diffuser verraadt z'n potentie.

De GP uitvoering van de Mini John Cooper Works geldt als het ultieme afscheidsmodel van de Mini. Van de eerste generatie werd een GP gemaakt door overtollig gewicht te lozen en uiteraard wat extra vermogen uit de motor te trekken. Om het compromisloze racekarakter van de GP te illustreren: zelfs de achterbank moest bij de GP conversie verdwijnen.
In het geval van deze Coupé zal dat niet hoeven, want die heeft sowieso maar twee zitplaatsen. Daarmee wordt dit waarschijnlijk de meest onpraktische en gefocuste Mini aller tijden, maar met een gewichtsbesparende behandeling door middel van carbondelen in het vooruitzicht ook één van de snelste op een circuit. De diffusor aan de achterzijde dient dan ook voor een betere stabiliteit op hoge snelheid.
Motorisch zal de 211 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor als basis dienen, maar die zal voor de gelegenheid nog iets meer vermogen krijgen. De eerste generatie GP had 218 pk en we kunnen ons haast niet voorstellen dat de nieuwe daar niet bovenuit gaat komen. Eind dit jaar weten we hoogstwaarschijnlijk meer, begin 2013 verwachten we de GP Coupé op de weg.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.