Geely start verkoop in Groot-Brittannië

Geely start verkoop in Groot-Brittannië
Het Chinese Geely verkoopt vanaf volgend jaar auto's onder de eigen merknaam in Groot-Brittannië. Het eerste model wordt deze Emgrand EC7.

Het Chinese Geely waagt nu definitief de oversteek naar Europa. Vanaf het einde van volgend jaar worden de eerste auto's onder de eigen merknaam verkocht in Groot-Brittannië. Daar zijn de mensen, zonder dat ze het zelf weten, al aardig vertrouwd met het merk. De Londense taxi's zijn al sinds jaar en dag Geely-producten, die weliswaar worden geassembleerd in Coventry.

Geely gaat dan ook het kantoor en de 'back office' delen met Manganese Bronze Holdings, de distributeur van die taxi's. Zaken als marketing, logistiek en financiering worden via het zelfde bedrijf geregeld. Volvo, dat sinds enige tijd een zustermerk is van Geely, speelt dus geen rol bij de distributie van het Chinese merk.

De eerste Geely die te koop komt in Groot-Brittannië is de Emgrand EC7. Dat is een auto die tussen het C en D-segment valt en wordt aangeboden als sedan en hatchback. Ze komen in eerste instantie te koop met een 1,5- en 1,8-liter benzinemotor. De vanafprijzen liggen bij 10.000 pond en de auto krijgt een vijfjarige garantie mee met een kilometerbeperking van 170.000 kilometer. Onlangs scoorde de Emgrand EC7 vier EuroNCAP-sterren.

Uiteindelijk moet er een dealernetwerk van dertig tot veertig bedrijven ontstaan. Daarbij wordt gezocht naar multimerk-dealers en wordt er ook een beroep gedaan op ex-Rover-dealers. In 2013, het eerste volledige jaar dat Geely actief is in Groot-Brittannië, hoopt het duizend auto's te verkopen.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.