Geely en Volvo ontwikkelen nieuwe verbrandingsmotoren

Ook voor anderen

Volvo V60 T8 PHEV Plug-in

De samenwerking Geely-Volvo richt een nieuwe, zelfstandige onderneming op voor de ontwikkeling en productie van verbrandingsmotoren. Dat maakt Volvo bekend.

Het Chinese Geely, dat samen met Volvo onder de Zhejiang Geely Holding Group (ZGH) valt, heeft als doel de volgende generatie verbrandingsmotoren te ontwikkelen. Volvo verwacht dat rond 2025 de helft van zijn verkopen bestaat uit elektrische auto’s en de andere helft uit hybrides. Aangezien hybride-aandrijflijnen deels bestaan uit een verbrandingsmotor heeft Volvo, ondanks zijn groene plannen, baat bij de samenwerking ‘voor een geleidelijk elektrificatieproces’, aldus Håkan Samuelsson, de CEO van Volvo Cars. Het nieuwe bedrijf zorgt voor ongeveer 3.000 banen voor Volvo-medewerkers en 5.000 banen voor Geely-medewerkers, waardoor er geen werkgelegenheid verloren gaat bij beide merken.

Niet alleen Volvo en Geely vallen onder het Chinese bewind. Ook Proton, LEVC, Lynk & Co en, 'heel' iets relevanter voor ons, Lotus vallen onder ZGH. De motoren die uit de nieuwe onderneming voortkomen, zullen ook worden gebruikt voor deze merken. Dat zou kunnen betekenen dat de jarenlange samenwerking tussen Toyota en Lotus op een laag pitje komt te staan. Het nieuwe kindje van Geely-Volvo ambieert ook verbrandingsmotoren te produceren voor andere, externe fabrikanten, wat voor extra inkomsten zorgt. Op welke termijn de joint venture begint met de levering van de nieuwe motorenfamilie, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.