'GAC aast op Lancia'

Chinese Fiat-partner toont interesse

Lancia Ypsilon
Het Chinese GAC zou interesse hebben getoond in het merk Lancia, dat op dit moment nog maar één model levert en zich concentreert op de thuismarkt.

Dat meldt het Franse Italpassion.fr, een site voor liefhebbers van Italiaanse auto's en motoren. GAC, dat een joint-venture heeft met Lancia's moederbedrijf FCA, zou met Lancia juist internationaal willen uitbreiden. Dat zou een herintroductie van het illustere merk in veel verschillende landen betekenen, want op dit moment biedt Lancia z'n enige model, de Ypsilon, alleen aan op de thuismarkt. FCA zet z'n geld liever in op Fiat en Alfa Romeo. Italpassion merkt terecht op dat het bedrijf z'n geld momenteel liever investeert in een opvolger van de inmiddels wel érg oude Punto, dan dat het zich gaat bezighouden met een nieuwe Lancia.

GAC zou met behulp van een overname of een fors aandeel in FCA flink willen groeien buiten China. Het bedrijf zou onder meer kansen zien in Brazilië, een land waar Fiat erg groot is. Een overname van Lancia door het Chinese concern hoeft zeker geen slecht nieuws te zijn voor liefhebbers van het merk: Volvo groeit in handen van Geely bijvoorbeeld als nooit tevoren en voor Jaguar Land Rover, dat in handen is gekomen van het Indiase Tata, geldt hetzelfde. Maar het kan ook anders uitpakken. Rover en MG, die na hun faillisement eveneens in Chinese handen raakten, zijn een voorbeeld van een minder geslaagde transactie.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.