Funky: de nieuwe Kia Carens

Kia Carens
Kia heeft het eerste beeldmateriaal losgelaten van de nieuwe Carens. Helaas nog geen echte foto's maar een 'negatieven' van twee ontwerpschetsen.

Het is even geleden dat we de nieuwe Carens voor het laatst hebben gezien, de laatste spionagefoto's dateren uit maart. Over twee maanden kunnen we echter al kennis maken met de productieversie van het nieuwe model, dat z'n wereldpremière beleeft tijdens de autoshow van Parijs. Een woordvoerder van de Nederlandse Kia-importeur geeft aan dat de Carens in de eerste helft van 2013 bij de dealers in ons land staat.

De nieuwe Carens heeft een lagere daklijn en een langere wielbasis dan z'n voorganger. Zowel op het gebied van design als techniek is deze nieuwe MPV verwant aan de huidige Cee'd. Onder de kap komen dan ook de zelfs 1,6-liter benzinemotor met 135 pk en de 115 pk sterke 1,7-liter diesel. Mogelijk komt ook de nieuwe 1,2-liter viercilinder met turbo in het vooronder te liggen.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.