Frankrijk en Duitsland willen dat EU samenwerkt op autobatterijenmarkt

Alles om voorloper te zijn

Elektrische auto EV Kia e-Niro Hyundai Kona Electr

EU-landen moeten de handen ineenslaan om zo voorloper te worden bij de productie en ontwikkeling van batterijen voor elektrische auto's, stellen de Franse en Duitse ministers van Financiën. Zij presenteren donderdag hun samenwerkingsproject voor de ontwikkeling en productie van Europese autobatterijen.

Duitsland wil 1 miljard euro steken in de samenwerking, Frankrijk investeert zo'n 700 miljoen. Ook hopen de partijen zo'n 1,2 miljard euro aan investeringen op te halen voor het samenwerkingsproject. Volgens de Duitse minister van Economische Zaken, Peter Altmaier, moet Europa het voortouw nemen bij de productie van de autobatterijen, omdat de elektrische auto de waardeketen van de gehele auto-industrie op zijn kop zal zetten.

"Europa moet ervoor zorgen dat we meer expertise krijgen op het gebied van autobatterijentechnologie, het gebied waar in de toekomst het meeste geld mee zal worden verdiend", zei Altmaier tijdens de presentatie. "Ons doel is niet om te voldoen aan de vraag van de Europese auto-industrie. We willen onze batterijen ook exporteren en duidelijk maken dat onze 'Made in Europe' een belangrijk keurmerk wordt."

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, beaamt het belang van de Europese batterijproductie. "Dit is van strategisch belang voor Europa", zei hij bij de presentatie. "De samenwerking zorgt ervoor dat Europa kan blijven concurreren met de Verenigde Staten en China."

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.