Fotoverslag: IAMS 2019

“We moesten gelijk gaan uit school!”

IAMS 2019 RAI
IAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAIIAMS 2019 RAI

Heel autominnend Nederland kan een dezer dagen voor zijn portie pk’s in de RAI in Amsterdam terecht, want daar verzamelen honderden sportauto’s zich voor de IAMS. Wij gingen ook even langs om benzine te snuiven in de hoofdstad.

Voor de tweede keer kun je het fotogeheugen van je telefoon volschieten met foto’s van de dikste auto’s door de IAMS in de RAI in Amsterdam. Dit jaar kom je op de beursvloer veel uiteenlopende supercars tegen: van een rij met elf Spykers tot de meest extravagante creaties, zoals een gouden Lamborghini of Rolls-Royce. De zevenjarige Sven kan zijn geluk niet op. Met een grijns van oor tot oor en een glinstering in zijn ogen holt de kleine Amsterdammer van stand naar stand. Vader Roel rent er trots achteraan: “We moésten gelijk uit school op de fiets naar de RAI. Hij heeft het al heel de week nergens anders over. Dit weekend gaat hij nog een keer met zijn opa”, zegt Roel grappend.

IAMS 2019 RAI

Bij het stukje beurs met historische en nieuwe Ferrari’s staat Charlotte de (meestal) rode auto's te bewonderen. Haar vriend Jelle probeert het Italiaanse geweld met zijn smartphone vast te leggen. “Ja, mijn keuze was het niet per se om hierheen te gaan, maar uit liefde…”, zegt Charlotte, terwijl ze haar partner in z’n zij knijpt. “Nee, dat was een grapje hoor. Ik moet toegeven dat ik het stiekem best gaaf vind allemaal”, fluistert de blondine zo zacht mogelijk zodat haar wederhelft niks hoort. Verderop horen we een bestuurder flink gas geven, waardoor het geluid van het motorgebrul de zaal vult. Het blijkt de Koenigsegg CCXR te zijn die zijn spieren op de ‘Car Catwalk’ laat zien. Autspotters snellen naar het podium om te smullen van het geweld.

IAMS 2019 RAI

De beurs in Amsterdam is een aanrader voor liefhebbers van dik-dikker-dikst. Geef je echter niet zoveel om supercars en bruut autogeweld? Pak dan komend weekend lekker een terrasje en vergaap je daar aan al het moois. De deuren van de IAMS zijn tot aankomende zondag geopend.

IAMS 2019 RAI

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.