Fords verrassing heet Vignale

Ook 4-deurs Focus in Parijs

Ford Focus Vignale Concept
Ford Focus Vignale conceptFord Focus 4-deursFord Focus Vignale conceptFord Focus Vignale conceptFord Focus Vignale ConceptFord Focus Vignale ConceptFord Focus Vignale ConceptFord Focus Vignale ConceptFord Focus 4-deurs
Vandaag presenteert Ford op de Autosalon van Parijs de nieuwe Focus aan de pers. Als verrassing nam Ford ook de Focus Vignale concept mee. Op de stand is eveneens de 4-deurs Focus te bewonderen.

Vandaag presenteert Ford op de Autosalon van Parijs de nieuwe Focus aan de pers. Als verrassing nam Ford ook de Focus Vignale concept mee. Op de stand is eveneens de 4-deurs Focus te bewonderen.

De Ford Focus Vingale concept is een coupé-cabriolet op basis van de kersverse Focus. Ford laat de auto zien in Parijs om "de markt voor een dergelijk model te verkennen'. De naam Vignale is een eerbetoon aan de Italiaanse ontwerper Alfredo Vignale (1913 – 1969) die in het verleden veel voor het design van Ford heeft gedaan. Enkele van de verwijzingen naar de ontwerpen van Vignale zijn de langgerekte deurgrepen van gepolijst aluminium, de aluminium streep over de zijkant en het vele gebruik van chroom in de grille.
De Britse ontwerpafdeling van Ford, die uiteindelijk tekende voor de Vignale concept, heeft in de eerste plaats een mooie coupé willen ontwerpen. Woordvoerder Ehab Kaoud: "Vaak worden bij ontwerpen van dit soort auto's compromissen gesloten. Dat wilden wij niet omdat de Europese consument toch het vaakst met het dak dicht rijdt." Volgens Kaoud biedt de Focus ook veel meer ruimte achterin dan de coupé-cabriolets die tot dusver op de markt zijn.

De glasoppervlakten van de concept hebben een blauwe kleur. Zo worden de kleuren in het interieur verzacht; met name als de auto met open dak in de zon staat, resulteert dat volgens Ford in een bijzonder effect.
De Focus Vignale concept staat op 20 inch wielen en in het interieur is bekleed met leder en suède in de zelfde kleur als de carrosserie. De stiksels geven een knipoog naar oude Italiaanse sportauto's.

Ford peilt met deze concept in Parijs de meningen van het publiek. Deze auto is alvast een vingeroefening voor de Focus Coupé-cabriolet die ons in 2006 te wachten staat. De 4-deurs Focus zal medio 2005 in ons land verschijnen.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics