Ford voert Amazon Key in

Pakketjes bezorgen in de auto

Ford Amazon Key

Ford en Amazon zijn geen onbekenden van elkaar. De banden worden nu weer eens aangehaald met Amazon Key, een app die het mogelijk maakt om pakketjes in auto’s te bezorgen, beschikbaar te maken voor Ford-modellen.

Met de nieuwe Amazon-deal hebben Amerikaanse Ford- en Lincoln-rijders nu de optie om hun bij Amazon bestelde spullen in de auto te laten bezorgen. Dat kan zowel thuis als onderweg handig zijn. Thuis biedt de auto-bezorging het voordeel dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de buren en het een trip naar het postkantoor bespaart, maar Amazon bezorgt pakketten ook in auto’s die op straat staan geparkeerd, bijvoorbeeld in de buurt van iemands werklocatie.

Natuurlijk moet het voertuig wel geschikt zijn voor het op afstand openen en weer vergrendelen. Daarom geldt de service alleen voor Fords van modeljaar 2017 (dus vanaf medio 2016) die zijn uitgerust met de optie FordPass Connect, en Lincolns vanaf modeljaar 2018 die zijn voorzien van Lincoln Connect.

Ook Volvo en GM

Amazon Key is op zichzelf overigens niet nieuw. Onder meer Volvo en General Motors boden al eerder de optie om deze app, die ook kan worden gebruikt om de voordeur van een huis te openen, aan een auto te koppelen. Amazon Key vertelt de gebruiker in welk gebied er geparkeerd moet worden om de auto vindbaar te maken voor de bezorger en houdt de klant natuurlijk op de hoogte over iedere stap in het bezorgproces. Na achterlating van het pakketje gaat de auto weer netjes op slot. Ook in Europa zijn er regelmatig pilots geweest met deze vorm van bezorging, die in sommige landen in ons werelddeel ook al bestaat.

Ford Amazon Key

Ford integreerde eerder al Amazon Echo in het Sync-infotainmentsysteem, waardoor Amazons digitale assistent Alexa ook onderweg kan worden gebruikt. Ook vonden Amazon en Ford elkaar bij EV-bouwer Rivian. Amazon pompte daar in februari een imposante hoeveelheid geld in, Ford deed dat in april.

Carwash

Overigens is Amazon Key niet de enige uitbreiding van Fords connectiviteits-aanbod. De Amerikanen koppelen hun app ook aan mobiele carwash-aanbieders, die de auto indien gewenst vanbinnen en vanbuiten kunnen reinigen terwijl de eigenaar rustig aan het werk is.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.