Ford Very Gay Raptor en elektrische SuperVan naar Goodwood

Inclusief knotsgekke elektrische bus

Ford Very Gay Raptor
Ford Very Gay Raptor Ford Very Gay Raptor Ford Very Gay Raptor Ford SupervanFord SupervanFord SupervanFord Supervan

Ford geeft tijdens het Goodwood Festival of Speed op bijzondere wijze acte de presence. De nieuwe Ranger Raptor beleeft er zijn dynamische publieksdebuut, maar dan wel uitgedost als Very Gay Raptor. Daarnaast neemt Ford een waarschijnlijk knotsgekke elektrische bus mee die luistert naar de naam Electric SuperVan.

De nieuwe Ford Ranger komt als eerste als heftige Raptor naar Europa. Die Ranger Raptor hijst Ford in een regenboogjasje. De bijzondere uitdossing gaat gepaard met een opmerkelijke naam. Ford noemt zijn vrolijk bestickerde Ranger Raptor namelijk Very Gay Raptor (VGR).

Ford zegt met de Very Ray Raptor zijn Tough Talks kracht bij te willen zetten waarmee het merk onder meer bespreekt hoe de auto-industrie een "een cultuur kan opzetten van inclusiviteit en verbondenheid met de LGBTQ+-gemeenschap." Er is ook concreter autonieuws van Ford tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Ford Pro Electric SuperVan

Tijdens het jaarlijkse Britse autofestijn presenteert Ford namelijk de Pro Electric SuperVan. Wie bekend is met historische modellen van Ford kent ongetwijfeld de SuperVans van het merk. In 1971 verscheen namelijk met de eerste SuperVan, een knotsgek gevaarte met de koets van de toen actuele Transit maar met het chassis en de ruim 400 pk sterke 4.9 V8 racemotor van de Ford GT40. Die SuperVan vond dertien jaar later opvolging in de SuperVan 2, een Transit met een glasvezel koetswerk dat leek op dat van de Transit met eronder een Groep C-raceauto met een 3.9 V8 van Cosworth. De SuperVan 3 volgende in 1995 die technisch op de SuperVan 2 was gebaseerd maar die leek op de toen actuele Transit. De 3.9 V8 werd echter vervangen door een uit de Formule 1 afkomstige 650 pk sterke 3.5 V8 van Cosworth.

De Pro Electric SuperVan is zoals zijn naam al aangeeft voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Met het gevaarte - waarvan nog geen beeld is vrijgegeven - probeert Ford uiteraard de aandacht te vestigen op de recent gepresenteerde E-Transit Custom.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.