Ford test nog onbekende SUV/cross-over

Hoog is hot

Ford compacte SUV spyshots
Ford compacte SUV spyshotsFord compacte SUV spyshotsFord compacte SUV spyshotsFord compacte SUV spyshotsFord compacte SUV spyshots

Ford is aan het testen geslagen met een tot op heden onbekende nieuwe cross-over.

Uit de Nederlandse verkoopstatistieken van 2018 blijkt het niet direct, maar cross-overs en SUV's zijn voor autofabrikanten ogenschijnlijk gouden handel. Ford biedt in Europa de EcoSport, Kuga en Edge aan en heeft met de Ka+ Active, Fiesta Active en Focus Active reguliere hatchbacks met SUV-achtige aankleding op de menukaart staan. Het merk lijkt tussen al die modellen een plekje te hebben gevonden voor nóg een cross-over, een auto die vandaag voor het eerst is gefotografeerd.

Op deze foto's zien we een ingepakte en duidelijk hoog op de poten staand model van Ford nabij Fords Europese thuisbasis in Keulen de benen strekken. Waar het merk de auto precies gaat plaatsen, valt nog te bezien. Het gesnapte prototype lijkt wat formaat betreft een Fiesta-/Focus-achtige en dat zou er natuurlijk op kunnen wijzen dat er Fiesta-techniek onder de koets schuilgaat. Dat zou van deze nieuwkomer een cross-over in het B- of C-segment maken, een auto die de degens moet kruisen met modellen als de Hyundai Kona, maar ook met de Toyota C-HR en Nissan Qashqai. We mikken erop dat de auto in de basis voorwielaangedreven is en wagen zelfs te betwijfelen of hij überhaupt met vierwielaandrijving beschikbaar komt. Momenteel opereert de EcoSport min of meer in dat segment, maar die auto draait al mee sinds 2013 en weet in ons land geen potten te breken. Of deze nieuwe SUV-achtige de EcoSport gaat vervangen, is nog niet bekend. Ford Nederland wil logischerwijs nog niets over de auto zeggen.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.