Ford stuurt Mustang Mach 1 de openbare weg op

Vervanger van de Bullitt

Ford Mustang

Aan de bovenkant van het keuzemenu bij de Ford Mustang staat nu 'filmklassieker' Bullitt, maar dat duurt niet lang meer. Zijn vervanger maakt nu alvast wat testkilometers.

Het is einde oefening voor de Ford Mustang Bullitt. De 475 pk sterke Amerikaan heeft er een carrière van zo’n twee jaar opzitten. Naar verluidt wordt de Bullitt vervangen door een nog krachtigere Mach 1-versie. Ford introduceerde een dergelijke versie eind jaren 60 van de vorige eeuw. Bij deze ‘Stang wordt er dan meer nadruk op performance gelegd.

De Mach 1-versies zijn te herkennen aan de iconische zwarte motorkap met daarin vaak een gigantische opening voor wat extra motorkoeling. Aan de zijkant moet volgens de traditie een zwarte streep getrokken worden over de koets. Ford bracht tot 2004 de laatste Mach 1-variant uit. Die was toen beschikbaar op de vierde generatie van de Mustang.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de nieuwe Mustang Mach 1 een handgeschakelde (let op de pookknop bij de interieurfoto) versnellingsbak krijgt, gekoppeld aan een 5,0-liter V8 met meer dan 500 pk. De Mach 1 zou zich voor het einde van dit jaar moeten laten zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.