Ford Mustang Bullitt gepresenteerd

475 pk sterke hommage

Ford Mustang Bullitt
Ford Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang BullittFord Mustang Bullitt
Zojuist heeft Ford in Detroit het doek getrokken van de Mustang Bullitt, een speciale Mustang-uitvoering waarmee Ford een zoveelste hommage brengt aan de ponycar waarmee Steve McQueen in de gelijknamige film uit 1968 geschiedenis schreef.

We zeggen 'een zoveelste', omdat het absoluut niet de eerste keer is dat Ford een Bullitt-editie van de Mustang in het leven roept. In 2001 bouwde het in samenwerking met Warner Bros. een Bullitt-versie van de toen actuele Mustang GT. Daarmee werd het exemplaar uit 1968, een fastback overigens, geëerd. Ook in 2008 maakte de wereld kennis met een Mustang Bullitt. Toen betrof het de Mustang van de vorige generatie. Ook de huidige Mustang hoeft het niet zonder Bullitt-hommage te doen, en dat is geen straf!

Ford heeft een in de kenmerkende kleur Dark Highland Green gespoten Mustang met chroomaccenten op het podium gerold in Detroit. De Mustang GT waarop deze editie is gebaseerd, schopt het sinds de facelift tot 450 pk. Deze Bullitt gaat daar met 475 pk en 570 Nm koppel nog even goed overheen. Schakelen geschiedt in deze speciale editie enkel en alleen met een handbak, een transmissie waarvan de pookknop een witte biljartbal is, een verwijzing naar de filmauto. Kleppen in de uitlaat zijn verantwoordelijk voor de klank van de V8-brul die uit de zwarte uitlaateindstukken klinkt. Het inlaatspruitstuk is afkomstig van de Shelby GT350. Wie geen groene 'Stang wil, kan opteren voor de kleur Shadow Black

In tegenstelling tot de Bullitt uit 1968 is deze nieuwe uitvoering bepaald niet karig uitgerust. Ford geeft hem standaard het Premium en Performance Package mee. In het interieur monteert Ford verder een 12-inch metend digitaal instrumentarium. Ook levert Ford speciale sportstoelen van Recaro, exemplaren met typische groene stiksels.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.