Ford SAV Concept: blik in nabije toekomst

Ford SAV Concept: blik in nabije toekomst
Ford SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomstFord SAV Concept: blik in nabije toekomst
Ford toont de SAV Concept, een studie naar een sportieve mpv. Volgens de fabrikant laat de auto de designrichting van de Europese Fords van de toekomst zien.  

Ford toont de SAV Concept, een studie naar een sportieve mpv. Volgens de fabrikant laat de auto de designrichting van de Europese Fords van de toekomst zien.

Rond de helft van dit jaar wordt de opvolger van de Ford Galaxy verwacht. Naar verluidt gaat de nieuwe 7-zits mpv D-Max heten. De SAV Concept, die wordt getoond op de Autosalon van Genève is daar een heel duidelijke voorbode van.
Ford wil met de SAV (Sport Activity Vehicle) Concept een auto neerzetten die met 3 zitrijen veel ruimte biedt, maar ook een sportief uiterlijk en dito rij-eigenschappen heeft. Volgens Martin Smith, hoofd van de afdeling design bij Ford, is de SAV Concept 'de eerste auto die de nieuwe designtaal van Ford Europe laat zien'.
Volgens Ford neemt de SAV concept een plaats in tussen de Galaxy en de Mondeo. Bijzonder aan de concept is dat de 3 stoelen op de achterste zitrij, middels een knop, allemaal anders kunnen worden ingesteld. Op die manier kan voor de achterste passagiers meer ruimte worden gecreëerd.
De SAV concept, die is voorzien van 21 inch wielen en laagprofielbanden, is gemaakt door ontwerpers die de productiekansen van de auto willen laten zien. Daarom is, volgens hen, het studiemodel zo afgewerkt dat het lijkt alsof je er zo in kan wegrijden.
Ook aan het interieur is bijzondere aandacht besteed. Zo zijn er vele oranje accenten en titaniumkleurig aluminium gebruikt; zelfs de meters hebben oranje naalden en een aluminium omlijsting. Een ander opvallend kenmerk is dat de contourstoelen zijn geïnspireerd op zetels die worden gebruikt in de autosport. Ook hier overheerst dus sportiviteit.

PRIVATE LEASE Ford