Ford registreert 'Ranger Lightning' in Europa

Ook elektrische Maverick op komst

Ford Ranger

Ford is bezig met een hele line-up aan elektrische pick-ups. Dat blijkt uit enkele modelnamen die Ford heeft geregistreerd bij het European Union Trademark Office, gevonden door Carbuzz.com. Die wijzen namelijk op de komst van een elektrische Ranger en Maverick. Mogelijk gaat Volkswagen daar ook van profiteren.

Jim Farley, de topman van Ford, bevestigde eerder al dat Ford werkt aan een tweede elektrische pick-up naast de F-150 Lightning. Op het lijstje genomineerden stonden de Ranger en de Maverick, maar gezien de geregistreerde modelnamen 'Maverick Lightning' en 'Ranger Lightning' lijkt het erop dat Ford van beide pick-ups een elektrische variant wil introduceren. Aangezien de Ranger geen onbekende is in Europa en het nieuwe model ook onze kant op komt, maakt dat de kans aanzienlijk dat een eventuele elektrische versie ook bij ons op de prijslijst komt te staan. De Maverick, die kleiner is dan de Ranger, is bij ons vooralsnog niet leverbaar.

Wanneer Ford de nieuwe elektrische pick-ups introduceert, is nog niet bekend. Ford gaat ze in ieder geval bouwen in het fabriekscomplex 'Blue Oval City'. Die fabriek moet in 2024-2025 operationeel zijn. Het ligt voor de hand dat de officiële onthulling rond die tijd eveneens volgt. In Amerika registreerde Ford overigens nog de modelnamen 'F-150 Thunder', 'Ranger Thunder' en 'Maverick Thunder'. Wat Ford precies met deze modelnamen van plan is, is nog niet duidelijk. Het lijkt in ieder geval te wijzen op de komst van meerdere elektrische pick-ups.

Elektrische Amarok?

Als Ford met een elektrische Ranger komt, is het in het verlengde daarvan goed mogelijk dat Volkswagen op termijn ook een elektrische variant van de Amarok op de markt brengt. De Amarok deelt een groot deel van zijn genenpakket immers met de Ranger en eerder liet Volkswagen al doorschemeren dat het een elektrische versie van de Amarok overweegt. Eén plus één is twee, zou je zeggen ...

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.