Ford-ontwerper Christopher Svensson overleden

Van Ka tot GT

Christopher Svensson (Ford)
Gisteren kwam het treurige bericht naar buiten dat Ford-ontwerper Christopher Svensson dit weekend op 53-jarige leeftijd is overleden. Svensson zat vele jaren hoog in de ontwerpboom bij Ford.

Ford-ontwerper Christopher Svensson is dit weekend op 53-jarige leeftijd overleden. De tekenmeester overleed volgens Ford na een lang gevecht tegen kanker. Begin deze maand legde Svensson zijn functies al neer.

De in het Verenigd Koninkrijk geboren Svensson studeerde in de jaren tachtig Automotive Design aan de Coventry University om vervolgens aan het Royal College of Art een master te doen in dezelfde richting. Sinds juli 2017 was Svensson Global Design Director voor de SUV-, pick-up en bedrijfswagenafdelingen van Ford. Eerder mocht Svensson zich bijna vijf jaar lang Design Director voor de regio's Noord- en Zuid-Amerika noemen.

Svensson heeft onder andere achter de tekentafel gezeten voor de illustere Ford GT, maar tevens voor belangrijke modellen als de eerste generatie van de Ka, de derde generatie van de Focus en auto's als de Puma, Explorer, Cougar, Fiesta, C-Max, Mondeo, Falcon, Taurus en Mustang.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.