Ford Mustang Mach-E laadt sneller dan verwacht

Tot 30 procent meer actieradius

Ford Mustang Mach-E

Ford heeft er een reeks praktijktesten met zijn nieuwe elektrische Mustang Mach-E op zitten en komt met opvallende conclusies. Na een laadtijd van tien minuten komt de Mustang Mach-E een flink stuk verder dan eerder werd verwacht. 

Uit de jongste praktijktesten blijkt dat de Ford Mustang Mach-E elektriciteit voor gemiddeld 119 kilometer rijbereik kan bijladen binnen tien minuten bij een snellader van Ionity. Daarmee komt de Mustang Mach-E gemiddeld 26 kilometer verder (+ 30 procent) dan eerder werd verwacht bij computersimulaties. Deze resultaten gelden voor de Ford met de grootste batterij (98,8 kWh) en achterwielaandrijving. De versie met vierwielaandrijving komt na een dergelijke korte laadsessie 107 kilometer ver.

De Mustang Mach-E met de ‘instapbatterij’ van 75,7 kWh en achterwielaandrijving kan na 10 minuten laden gemiddeld weer 91 kilometer extra afleggen. Deze versie met vierwielaandrijving komt 85 kilometer verder na tien minuten gestekkerd te hebben bij de snellader van Ionity. Om van 10 tot 80 procent te laden neemt de Mustang tussen de 38 (75,7 kWh) en 45 (98,8 kWh) minuten de tijd.

De prijzen in Nederland voor de Mustang Mach-E beginnen bij € 49.925. De actieradius van de Ford ligt (afhankelijk van de gekozen versie) tussen de 450 en 600 kilometer.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum