Ford Mustang Mach-E haalt reguliere Mustang in

Geholpen door chiptekort

Ford Mustang Mach-e

Zo snel kan het dus gaan: Ford maakt nu al meer elektrische Mustangs dan traditionele Mustangs.

Ford bouwde tot nu toe 27.816 exemplaren van de Ford Mustang Mach-E, meldt Autonews Europe. In dezelfde periode liepen er 26.089 door een brandstofmotor aangedreven Fords Mustang van de band, dus de elektrische cross-over is zijn naamgever definitief voorbij.

Geen verrassing

Dat dit moment ging komen, ligt natuurlijk voor de hand. De elektrische Ford Mustang Mach-E is immers een relatief betaalbare cross-over en de traditionele Mustang een sportcoupé of -cabriolet, dus Ford mocht zich wel even achter de oren krabben als de Mach-E de Mustang níet rap voorbij zou streven.

Dat geldt in Nederland natuurlijk des te meer, maar wereldwijd is de ‘ouderwetse’ Mustang populairder dan je wellicht denkt. In het thuisland is de situatie dan ook anders, want daar worden voor elke Mustang Mach-E nog steeds drie traditionele Mustangs verkocht.

Geholpen door chiptekort

Bij deze  ‘overwinning’ van de Mach-E moet overigens wel de kanttekening worden gezet dat ook Ford wordt geplaagd door chiptekorten. Daarom zag het merk zich genoodzaakt om zich te richten op de nieuwere modellen en dus werd de Mach-E doorgebouwd, terwijl de productie van de reguliere Mustang tijdelijk werd stilgelegd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.