Ford Mustang 'Bullitt' geveild voor recordbedrag

Dat is nog eens winst pakken

Ford Mustang Bullitt

De iconische Ford Mustang uit 1968 die in handen van Steve McQueen in de film Bullitt schitterde, is voor maar liefst 3,75 miljoen dollar geveild. De verkopende partij boekt daarmee een enorme winst.

De Mustang was al vanaf 1974 in het bezit van familie van een paardenboer uit de Amerikaanse staat Kentucky, maar nu moet de beste man er toch echt afscheid van nemen. Afgelopen vrijdag viel de hamer namelijk bij het gigantische bod van 3,74 miljoen dollar en daarmee is het gelijk ook het hoogste bedrag dat ooit voor een Mustang werd neergelegd. Mecum Auctions had de eer om de Mustang te veilen. Het uiteindelijke bedrag pakte fors hoger uit dan de 3 miljoen dollar die vooraf door de veiler werd verwacht.

Wat het extra bijzonder maakt, is hoe de eigenaar destijds aan de beroemde auto is gekomen en wat hij ervoor betaalde. De Mustang werd volgens de veiler in 1974 aangeboden door een detective die de auto had gekocht van een Warner Brothers-medewerker. De toenmalige eigenaar bood de auto zonder al te grote publiciteit aan. Dat leidde ertoe dat de vader van de man die hem nu heeft verkocht de auto voor het schappelijke bedrag van slechts 3.500 dollar kon aanschaffen. Daarna verdween de door de filmopnames gehavende Mustang volledig uit het publieke beeld.

De familie gebruikte de auto slechts mondjesmaat en hield de groene muscle car jarenlang verborgen in een schuur op haar boerderij. Nu kan de zoon van de oorspronkelijke koper dus bijna 4 miljoen dollar bijschrijven en is de auto voor maar liefst 1.068 keer de oorspronkelijke aanschafprijs naar een nieuwe, anonieme eigenaar gegaan.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.