Ford Focus ST-line met 182 pk

Maakt z'n uiterlijk waar

Ford Focus ST-line
Sinds enige tijd levert Ford de Fiesta, Focus en Mondeo als ST-line. De Focus met dit uiterlijk was tot nu toe maximaal 150 pk sterk, maar daar komt verandering in dankzij deze 182-versie.

Met de ST-lines past Ford een bekende truc toe: wel het uiterlijk van een sportieve versie, niet de aandrijflijn. Volkswagen heeft R-line, Volvo R-Design, BMW strooit kwistig met M-pakketten en bij Mercedes wordt een grote hoeveelheid auto's met AMG-opsmuk verkocht. Logisch dus dat Ford deze weg bewandeld. Wie het sportieve uiterlijk van z'n Focus ST-line wil combineren met stevige prestaties, werd tot nu toe enigszins teleurgesteld. Het motorenaanbod van deze uitvoering beperkt zich tot nu toe namelijk tot 120, 150 of 125 pk (diesel). Nu monteert Ford echter ook de 182 pk sterke versie van de 1.5 Ecoboost in de sportief aangeklede hatchback. Met deze motor sprint de Focus in 8,6 seconden van 0 naar 100, z'n top ligt op 222 km/h. De Focus ST-line 182 kost € 25.840 en komt in een oplage van 120 exemplaren beschikbaar in Nederland.

De krachtige motor is alleen nieuw voor de ST-Line, de reguliere Focus kon al langer van het krachtiger blok worden voorzien. De volgende stap op benzinegebied is een échte ST, die 250 pk op de weg zet.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.