Ford Explorer ST met achterwielaandrijving

Kostenbesparing

Ford Explorer ST en Hybrid

Gek nieuws van Ford. Het merk komt in de Verenigde Staten met een achterwielaangedreven Explorer ST. Het is van zichzelf al een bijzonder model, maar een achterwielaangedreven versie maakt de sportieve SUV nog een tandje eigenwijzer.

Ford biedt de Explorer in Nederland alleen als plug-in hybride aan. Ook wat uitvoeringen betreft heb je weinig te kiezen. Altijd is de Explorer uitgedost als ST-Line. In de Verenigde Staten levert Ford ook andere aandrijflijnen, waaronder een 305 pk sterke 2.3 viercilinder turbomotor. Dat is direct de variant die de Amerikaanse klant straks ook als ST-Line kan bestellen. Interessanter is echter het geintje dat Ford met de Explorer ST uithaalt.

De begin 2019 gepresenteerde Explorer ST is een dankzij een geblazen 3.0 V6 406 pk en 563 Nm de sterke 'sportieve' variant van de ruim 2 ton wegende Explorer. Die altijd met een tientraps automaat uitgeruste sportiefste Explorer had per definitie vierwielaandrijving, maar Ford brengt nu ook een achterwielaangedreven Explorer ST naar de Amerikaanse markt. Die heeft dezelfde 3.0 V6 en dezelfde versnellingsbak, maar is net als de Explorer met 2.3 viercilinder een achterwielaandrijver. Hoe rap de achterwielaangedreven Explorer ST is, meldt Ford niet. Ongetwijfeld is hij een stuk goedkoper dan de reeds bestaande vierwielaangedreven variant en daar is het Ford ongetwijfeld om te doen.

Hoewel de Explorer ST niet in Nederland wordt geleverd of geleverd gaat worden, hoeven de pk-fanaten daar niet al te rouwig om te zijn. De plug-in hybride Explorer is met zijn systeemvermogen van 457 pk namelijk fors krachtiger.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.