Ford Explorer PHEV vs. Volvo XC90 Recharge T8 - Dubbeltest

Nu kan het wel

102 reacties

Video
AutoWeek 41 2020
AutoWeek 41 2020

Je leest het in AutoWeek 41 2020

Het Nederlandse belastingklimaat zorgt ervoor dat traditionele Amerikaanse auto’s in ons land doorgaans onverkoopbaar zijn. Toch is het datzelfde belastingklimaat dat de nieuwe Ford Explorer op papier juist erg aantrekkelijk maakt. De sleutel ligt, hoe kan het ook anders, bij de plug-inhybride. Is de Explorer daarmee een waardig alternatief voor de Volvo XC90?

In Noord-Amerika is dit een vreemde vergelijking, want Ford mikt met de Explorer helemaal niet op premiumproducten als de Volvo XC90. Daarvoor heeft het merk de op gelijke basis gestoelde Lincoln Aviator in huis. Nee, deze Ford opereert in een segment dat we in Europa eigenlijk niet kennen. Qua formaat kan hij de XC90’s en X5’s van deze wereld gemakkelijk de baas – hij is zelfs in elke richting net even groter dan de Volvo – maar de luxemerken mikken hoger als het gaat om design, afwerking en innovatie. In de VS zijn Explorer-achtigen niet aan te slepen, maar in Europa is er kennelijk nauwelijks behoefte aan dit soort auto’s. Het grootste wat de mainstreammerken hier te bieden hebben is van het formaat Peugeot 5008, Nissan X-Trail en, sinds kort, Kia Sorento. Er is wel een uitzondering, de Volkswagen Touareg, maar die puur voor Europa bedoelde auto is een vijfzitter die zijn pijlen nadrukkelijk op de premiummerken richt. Voor de Amerika’s heeft Volkswagen de Atlas, een ietwat minder pretentieuze, maar ook grotere zevenzitter.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Ford Explorer PHEV vs. Volvo XC90 Recharge T8 - Dubbeltest

Nu kan het wel

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Ford Explorer PHEV vs. Volvo XC90 Recharge T8 - Dubbeltest

Nu kan het wel

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Ford Explorer vs. Volvo XC90

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (102) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.