Ford Eagle Squadron Mustang GT gepresenteerd

700 pk sterke one-off

Ford Mustang Eagle Squadron GT én Bullit
Ford Mustang Eagle Squadron GT én BullitFord Mustang Eagle Squadron GT én BullitFord Mustang Eagle Squadron GT én BullitFord Mustang Eagle Squadron GT én BullitFord Mustang Eagle Squadron GT én Bullit
Eind juni kondigde Ford met een plaagplaat de komst aan van een speciale Mustang GT naar het Goodwood Festival of Speed. De auto is nu in z'n geheel gepresenteerd.

Ford brengt met deze Eagle Squadron Mustang GT een hommage aan de Amerikanen die aan het begin van de oorlog in het Eagle Squadron van de Engelse Royal Air Force in Spitfires de lucht in gingen. Het is dan ook geen verrassing dat de auto, het blijft blij slechts één exemplaar, in dezelfde kleurstelling is gespoten als de vliegtuigen van destijds.

Niemand minder dan 'driftkoning' Vaughn Gittin Jr. neemt plaats achter het stuur van deze tot 700 pk opgeschroefde Mustang GT, die vanbuiten is volgehangen met een uit koolstofvezel opgetrokken bodykit. De driftkunstenaar neemt RAF-veteraan Paul Miller, die in 1941 en 1941 deel uitmaakte van het Eagle Squadron mee, terwijl de Mustang al driftend deelneemt aan de Goodwood Hill Climb.

Na het Goodwood Festival of Speed gaat de speciale Mustang naar de Verenigde Staten. Daar wordt hij geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel.

Bullit

Nóg meer Mustang-spektakel komt tijdens het Goodwood Festival of Speed in de vorm van één van de twee Mustangs GT Fastback (1968) die zijn ingezet bij de opnames van de klassieker Bullit met Steve McQueen in de hoofdrol. Het exemplaar dat in Goodwood is te zien, werd begin dit jaar teruggevonden.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.